
Vishamburger
- 500 gr zeebaars
- 700 gr scampi schoon
- 1 bos basilicum
- 1 el geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- ½ chili pepertje
- ½ dl soyasaus
- ½ dl rijstazijn
- Beetje olijfolie
Cutter de basilicum,gember,knoflook,pepertje, soya en rijstazijn fijn.
Haal het uit de keukenmachine.
Snij de dourade zonder vel in mooi kleine blokjes
Zo ook de scampi’s.
Doe de helft van de dourade en de scampi’s in de keukenmachine en mix die fijn.
Haal het uit de machine en meng het samen met de rest van de vis en de kruiden mix, breng evt op smaak met zout en peper. Verdelen en kleine hamburgers maken en laten opstijven in de koeling
Chili tomatenglace
- 25 gr komijnpoeder
- 100 gr sesamolie
- 100 gr honing
- 100 gr soya
- 100 gr rijstazijn
- 100 gr gember
- 2 st steranijs
- 1 st rode peper
- 9 dl kippenbouillon
- 1 dl kalfsfond
Alles bij elkaar doen en voor de helft laten inkoken en dan zeven
1 blik tomatenstukken voor de helft laten inkoken en zeven
En dan samen mengen met het andere mengsel.
Opmaak
Bak de hamburger mooi bruin in een pan met een beetje olie.
Dan plus minus 3 a4 min in de oven op 180 gr
Dan in het midden van het bord.
Er om heen een beetje tomatenglace
Meng de waterkers met een beetje olijfolie en p/z en drapeer dat mooi boven op de hamburger