Runder Steak Tartaar met piccalilly en speigelei van kwartel

Picccalilly

  • 100 gr suiker 65 gr bloem
  • 20 gr gemberpoeder
  • 30 gr kurkuma
  • 2 dl gembersiroop
  • 5 dl azijn
  • 25 gr mosterdpoeder
  • 600 gr groenten mix in gelijke delen wortel/bleekselderij/bloemkool/zilveruitjes/augurk

Bereidingswijze:

  1. Groenten klein snijden en kort blancheren
  2. Alle specerijen en de bloem myoteren ( op middel vuur verhitten zodat de smaken nog beter uitkomen)
  3. Azijn toevoegen ( voorzichtig)
  4. Suiker + gembersiroop toevoegen
  5. Aan de kook brengen
  6. Saus over de droge groenten doen en goed mengen

Evt  opsmaak brengen met savoie mosterd of een beetje mayonaise

Sauce Tartaar

  • 130 gr druivenpitolie
  • 100 gr franse mosterd
  • 225 gr ketjup
  • 25 gr augurk
  • 25 gr kappertjes ( gezouten)
  • 25 gr sjalotten
  • Zout/peper/worchester/tabasco
  • 1/3 bos Bieslook
  • 1 st limoen rasp/sap

Bereidingswijze:

Alles samen mengen, en proeven!!

Tartaar

Per persoon +/_ 50 gr mooi rund vlees ( in dit geval diamanthaas)

Snij het vlees in mooi kleine blokjes

En meng dit opsmaak met de sauce tartaar. Let op niet te veel niet te weinig!

Crouton

Snij een mooi stokbrood ( evt licht bevroren) in mooie dunne plakjes. Besprenkel dit met knoflook olie, opsmaak brengen met p/z en dan +/_ 5 min op 180 gr goudbruin afbakken.

Spiegelei van Kwartel in poffertjespan bakken of dmv stoom (op pan met koken water).

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Restaurant Gaar, Voorgerecht. Bookmark the permalink.