
Picccalilly
- 100 gr suiker 65 gr bloem
- 20 gr gemberpoeder
- 30 gr kurkuma
- 2 dl gembersiroop
- 5 dl azijn
- 25 gr mosterdpoeder
- 600 gr groenten mix in gelijke delen wortel/bleekselderij/bloemkool/zilveruitjes/augurk
Bereidingswijze:
- Groenten klein snijden en kort blancheren
- Alle specerijen en de bloem myoteren ( op middel vuur verhitten zodat de smaken nog beter uitkomen)
- Azijn toevoegen ( voorzichtig)
- Suiker + gembersiroop toevoegen
- Aan de kook brengen
- Saus over de droge groenten doen en goed mengen
Evt opsmaak brengen met savoie mosterd of een beetje mayonaise
Sauce Tartaar
- 130 gr druivenpitolie
- 100 gr franse mosterd
- 225 gr ketjup
- 25 gr augurk
- 25 gr kappertjes ( gezouten)
- 25 gr sjalotten
- Zout/peper/worchester/tabasco
- 1/3 bos Bieslook
- 1 st limoen rasp/sap
Bereidingswijze:
Alles samen mengen, en proeven!!
Tartaar
Per persoon +/_ 50 gr mooi rund vlees ( in dit geval diamanthaas)
Snij het vlees in mooi kleine blokjes
En meng dit opsmaak met de sauce tartaar. Let op niet te veel niet te weinig!
Crouton
Snij een mooi stokbrood ( evt licht bevroren) in mooie dunne plakjes. Besprenkel dit met knoflook olie, opsmaak brengen met p/z en dan +/_ 5 min op 180 gr goudbruin afbakken.
Spiegelei van Kwartel in poffertjespan bakken of dmv stoom (op pan met koken water).