Vishamburger van scampi’s en zeebaars, chili tomatenglace en waterkers salade

Vishamburger

  • 500 gr zeebaars
  • 700 gr scampi schoon
  • 1 bos basilicum
  • 1 el geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ chili pepertje
  • ½ dl soyasaus
  • ½ dl rijstazijn
  • Beetje olijfolie

Cutter de basilicum,gember,knoflook,pepertje, soya en rijstazijn fijn.

Haal het uit de keukenmachine.

Snij de dourade zonder vel in mooi kleine blokjes

Zo ook de scampi’s.

Doe de helft  van de dourade en de scampi’s in de keukenmachine en mix die fijn.

Haal het uit de machine en meng het samen met de rest van de vis en de kruiden mix, breng evt op smaak met zout en peper. Verdelen en kleine hamburgers maken en laten opstijven in de koeling

Chili tomatenglace

  • 25 gr komijnpoeder
  • 100 gr sesamolie
  • 100 gr honing
  • 100 gr soya
  • 100 gr rijstazijn
  • 100 gr gember
  • 2 st steranijs
  • 1 st rode peper
  • 9 dl kippenbouillon
  • 1 dl kalfsfond

Alles bij elkaar doen en voor de helft laten inkoken en dan zeven

1 blik tomatenstukken voor de helft laten inkoken en zeven

En dan samen mengen met het andere mengsel.

Opmaak

Bak de hamburger mooi bruin in een pan met een beetje olie.

Dan plus minus 3 a4 min in de oven op 180 gr

Dan in het midden van het bord.

Er om heen een beetje tomatenglace

Meng de waterkers met een beetje olijfolie en p/z en drapeer dat mooi boven op de hamburger

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Restaurant Gaar, Tussengerecht. Bookmark the permalink.