Spaghetti aioli

Ingrediënten

500 gram spaghetti, naar behoefte
11/2 a 2dl olijfolie
4 a 5 teentjes knoflook in kleine blokjes snijden
1 rode peper of gedroogde peper ca 3 kleine pepers (voor 2 personen) klein maken
1/2 bosje peterselie
zout en peper uit de molen
Parmezaanse kaas om hem op smaak te maken maar dat hoeft eigenlijk niet. De Italianen eten hem zo puur mogelijk.
Bereidingswijze

Kook de spaghetti gaar (a dente)
de peterselie wassen en fijnsnijden
doe de knoflook in de olie en verwarm deze[niet te heet] zodra de olie begint te pruttelen deze afblussen met glas water,pas op dat het vuur niet te hoog staat, vervolgens de peper erbij doen, daarna laten verdampen, het is niet erg als je niet alles laat verdampen
als de spaghetti a dente is afgieten en bij de olie doen.

peterselie er door naar smaak. afmaken met peper en zout (zorg dat hij goed op smaak is) uit de molen.

Dit is een pasta die zowel koud als warm gegeten kan worden.

Houdt hem zo natuurlijk mogelijk.

 

Tips

  1. Zout is belangrijk onderdeel bij pasta, dus altijd proeven als je de pasta op smaak maakt
  2. Lekker als voorafje bij een salade
  3. Bak er een lekker stuk vlees, kip of vis bij, wat ik lekker vindt is tonijnfile aan een kant grillen en dan de grilkant naar boven op de pasta leggen.
  4. De knoflookolie die over is kan je zeker een week bewaren dan wordt hij nog lekkerder.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Italiaans, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.