
De cremeux staat al klaar
Ingrediënten pompoencremeux
1000 | gram | Pompoen |
300 | gram | suiker |
300 | gram | eidooier |
300 | gram | eieren |
18 | gram | gelatine |
300 | gram | boter |
Werkwijze
- Pureer de pompoen.
- Week de gelatine in koud water.
- Gaar onder voortdurend roeren de pompoenpuree, suiker, eidooiers en de eieren au bain-marie tot 80˚C.
- Voeg de gelatine toe.
- Wanneer de massa 45°C is, de zalvige boter met de staafmixer doormengen.
De pit uit de dadel halen en dadel snijden.
De pompoen inpakken in aluminium folie en beetje olie dan poffen in de oven. (180 graden tot volledig gaar)
De pompoen schillen en mooie rondjes maken voor op de taartjes. We gaan de rondjes bereiden als een soort crème brulee.
Voordat de desserts mee gaan branden we deze rondjes af met poedersuiker.
Van het ‘afval’ van de pompoen maken we een (zoete) pompoencreme
Dit doen we door de pompoen in de thermomixer te draaien met een beetje beurre noissette (uitgebruisde boter) en wat poedersuiker, snuifje zout en xantaangom
Mooi dresseren naar eigen creativiteit en ijs apart met een chocolade crumble.