Tiramisu Trattoria Senzo Nome

Ingredienten:

  • 500 gr mascarpone crème ( glad geroerd)
  • 250gr slagroom + 50 gr suiker stijf geslagen
  • 6 eidooiers + 100 gram suiker stijfgeslagen
  • 6 eiwitten + 100 gram suiker stijfgeslagen
  • 100 gr Marrakesh likeur
  • 3 blaadjes gelatine voor likeur
  • 45 stuks lange vingers gehalveerd
  • 700gram koffie + 100 gram Marrakesh likeur
  • 2 blaadjes gelatine voor de koffie
  • cacao

Bereiding:

  • Langevingers op plateau leggen met suikerkant naar onderen
  • Besmeren met de koffie en de likeur gelatine is opgelost in koffie
  • Eidooiers au bain-marie stijfslaan tot 85 graden Celsius en dan laten afkoelen
  • Mascarpone crème + eidooier onder elkaar spatelen
  • Hierna slagroom erdoor spatelen
  • Nu geweekte gelatine opgelost in de Marrakesh erdoor spatelen
  • Als laatste het stijfgeslagen eiwit erdoor spatelen

Dresseren:

  • De geweekte lange vinger op het bord leggen 2 halve
  • 1.5 eetlepel tiramisu crème erop
  • Cacao erover strooien met zeef
  • Weer 2 halve lange vingers op de creme leggen
  • Daarover weer 1.5 eetlepel creme
  • Cacao erover strooien met zeef
  • In koeling laten opstijven
  • Bij het afmaken van het dessert een bolletje mocca ijs erop
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Trattoria Senzo Nome. Bookmark the permalink.