Cake en crumble met daarop ijs Dulce de leche. Op de foto is de Mousse van roomkaas vergeten. Verder is het belangrijk een goede weegschaal te gebruiken!
Ijs Ingrediënten:
656 g Melk
187,5 g Room
156 g Dulce de leche (blikje gecondenseerde melk met suiker 3 uur in kokend water) 50 g Magere melkpoeder
25 g Café de Colombia , bonen
Meng alle ingrediënten en breng aan de kook. Laat afgedekt afkoelen. Laat minstens 1 uur infuseren. Zeef (bonen eruit). Draai tot ijs.
Cake
3 Eidooiers
250 g Suiker
62,5 g Zure room
62,5 g Boter gesmolten, 375 g banaan, 312,5 g Tarwebloem, 9,38 g Bakpoeder, Zout
Kaneel poeder, Gember poeder, Bourbon vanille (zaadjes uit 2 vanillestokjes schrapen). (Zout een kleine snuf, kaneel twee flinke snuffen en gember een behoorlijke snuf.)
“Beboter en bebloem een cakevorm.
Klop de suiker met de dooiers 10 minuten op. (Ruban= eigeel en suiker tot een luchtige massa kloppen dat is bindt om gebak lichter te maken). Plet de bananen met een vork. Meng samen met de boter en de zure room onder de ruban. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel deze onder de ruban. Giet in de cakevorm en bak gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen.”
Mousse van roomkaas
137,5 g Melk, 18,75 g Room, 31,25 g Eierdooier, 31,25 g Suiker, 12,5 g Maïzena 175 g Roomkaas
Meng de melk met de room, dooier, suiker en maïzena. Breng al roerend aan de kook. Laat afkoelen. Roer er de roomkaas onder. Plaats in een spuitzak in de koelkast. Daarna enkele dotjes op bord spuiten.
Crumbel
125 g Tarwebloem
75 g Boter
12 g Suiker
18 g Bruine suiker
2 g Café de Colombia , vers gemalen
Meng alle ingrediënten, behalve de gemalen koffie, totdat je een crumbel-structuur bekomt. Kleur licht bruin in een voorverwarmde oven van 180°C. Meng er de gemalen koffie onder en laat afkoelen.