Banaan, koffie crumbel, koffieijs dulce de letche

Cake en crumble met daarop ijs Dulce de leche. Op de foto is de Mousse van roomkaas vergeten. Verder is het belangrijk een goede weegschaal te gebruiken!

Ijs Ingrediënten:

656 g Melk

187,5 g Room
156 g Dulce de leche (blikje gecondenseerde melk met suiker 3 uur in kokend water) 50 g Magere melkpoeder
25 g Café de Colombia , bonen

Meng alle ingrediënten en breng aan de kook. Laat afgedekt afkoelen. Laat minstens 1 uur infuseren. Zeef (bonen eruit). Draai tot ijs.

Cake

3 Eidooiers
250 g Suiker
62,5 g Zure room
62,5 g Boter gesmolten, 375 g banaan, 312,5 g Tarwebloem, 9,38 g Bakpoeder, Zout
Kaneel poeder, Gember poeder, Bourbon vanille (zaadjes uit 2 vanillestokjes schrapen). (Zout een kleine snuf, kaneel twee flinke snuffen en gember een behoorlijke snuf.)

“Beboter en bebloem een cakevorm.
Klop de suiker met de dooiers 10 minuten op. (Ruban= eigeel en suiker tot een luchtige massa kloppen dat is bindt om gebak lichter te maken). Plet de bananen met een vork. Meng samen met de boter en de zure room onder de ruban. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel deze onder de ruban. Giet in de cakevorm en bak gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen.”

Mousse van roomkaas

137,5 g Melk, 18,75 g Room, 31,25 g Eierdooier, 31,25 g Suiker, 12,5 g Maïzena 175 g Roomkaas

Meng de melk met de room, dooier, suiker en maïzena. Breng al roerend aan de kook. Laat afkoelen. Roer er de roomkaas onder. Plaats in een spuitzak in de koelkast. Daarna enkele dotjes op bord spuiten.

Crumbel

125 g Tarwebloem
75 g Boter
12 g Suiker
18 g Bruine suiker
2 g Café de Colombia , vers gemalen

Meng alle ingrediënten, behalve de gemalen koffie, totdat je een crumbel-structuur bekomt. Kleur licht bruin in een voorverwarmde oven van 180°C. Meng er de gemalen koffie onder en laat afkoelen.

Begeleidende wijn

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Makro Nuth. Bookmark the permalink.