Gebakken Bio eendenlever en saus van artisjok met crouton

img_1177

10 plakken ganzenlever à 70 gram

Lever licht meleren en in hete pan 2 minuten aan iedere kant aanbakken

Saus van olijf en artisjok:

  • 2 dl         jus de viande
  • 1 st         sinaasappel
  • 1 st         grote artisjok (brunoise)
  • 10           st         taggiasche olijven (brunoise)
  • 1 st         sjalot
  • 2 st         rozemarijn nadels

Sjalot aan zweten, de artisjok brunoise toevoegen en mee aan zweten, aanvullen met de witte wijn.

Dit geheel laten verdampen.

De sinaasappelsap + rozemarijn toevoegen en licht aan koken.

Dan de jus de viande aanvullen, olijf brunoise toevoegen.

Croûton:

  • 2 snee     witbrood
  • 50           gr         boter

Snij het witbrood in kleine blokjes. Smelt de boter en bak vervolgens het brood hierin, onder voortdurende beweging voor een gelijkmatige kleuring. Zodra goudbruin op een zeefje zetten en het geheel zouten.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Infini, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *