Ingrediënten:
- 5 kreeften
- 90 gr wortel
- 90 gr sjalot
- 90 gr knolselderij
- olijfolie
- 600 gr arborio rijst
- 1,5 dl droge witte wijn
- 1.5 l gevogeltebouillon
- 180 gr geraspte Parmezaanse kaas
- half bosje lavas
- 1,5 dl geslagen room
Kook de kreeften in de steamer voor 3 minuten en maak de kreeften schoon.
Snijd wortel, sjalot en knolselderij tot een ragfijne brunoise (blokjes)
Verhit een klein laagje olijfolie in een pan en zweet daarin de groenten aan zonder te kleuren.
Voeg dan rijst toe en schep het geheel even om. Blus af met de witte wijn en laat deze al kokende zo goed als verdampen..
Vul de pan nu bij met gevogeltebouillon tot de rijst net onder staat. Gaar de rijst onder regelmatig roeren en af en toe bijvoegen van bouillon in ongeveer 20 minuten gaar; de korrel moet nog een ‘beet’hebben.
Roer de geraspte Parmezaanse kaas en de gesneden lavas door de rijst. Spatel ten slotte de geslagen room door de rijst en voeg naar smaak zout toe.