Lamsfilet sous-vide met couscous en anijspaddenstoelflan

img_1184

Filet:

  • 10 st  melklamrugfilet

Vacumeer de lamsfilet en marineer deze met marinade. Gaar de lamsfilet in de roner voor 14 min op 63 gr celsius

Kleur de rol goudbruin en geef hem cuisson.

Couscous:

  • 400 gr couscous
  • 1 rode ui
  • 8 bl basilicum
  • 40 gr zwarte olijf
  • olijfolie

Kook de couscous gaar in ruim kokend water en bij juiste gaarheid koud spoelen. Snij de rode ui brunoisse en de basilicum in chiffonade. Voeg de zwarte olijf toe en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Anijspaddenstoelflan:

  • Paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 6 eieren
  • 50 gr creme fraiche of kwark

Snij de rode ui fijn.

Sauteer de paddenstoelen en rode ui in een grote pan met boter en gaar deze goed. Weeg 575 gr paddenstoelen massa af en blend deze fijn in de magimix. Voeg 6 eieren en de creme fraiche toe aan de massa.

Stort de massa in een bak en dek deze goed af met plasticfolie.Gaar deze massa in de steamer tot de juiste gaarheid.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Infini, Inifini Valkenburg. Bookmark the permalink.