Gebraden hertenbief op Italiaanse wijze

IMG_0877

Ingrediënten:  4 personen

  • 500 gr. Hertenbief(schoon)
  • 30 cc. Olijfolie
  • 150 cc. Jus de veau
  • 200 cc. Wildfond
  • 25 gr. Roomboter
  • 125 cc. Room
  • 2 el. Gedroogde tomaten
  • 2 el. Basilicum (in reepjes gesneden)

BEREIDINGSWIJZE

Groenten en bijgerechten zie onder of zelf bepalen!

*verwarm de oven voor op 120 graden

*bestrooi de hertenbief met peper en zout.

*smelt de boter en de olijfolie in een pan.

*bak de hertenbief rondom bruin en leg deze vervolgens op een rooster.

*plaats de hertenbief in de voorverwarmde oven en laat de hertenbief zolang garen.

totdat er een kerntemperatuur van 49 graden is bereikt.

*hak in de tussentijd de gedroogde tomaten ragfijn en snijd de basilicum in kleine reepjes.

*haal vervolgens de hertenbief uit de oven en laat deze rusten. Onder aluminium folie

*voeg de gedroogde tomaten toe aan de bakboter en laat deze even fruiten.

*blus vervolgens af met de wildfond, jus de veau en room.

*laat de saus inkoken op dikte.

*zeef de saus en maak de saus op smaak met peper en zout.

Opmaak:

*zet de hertenbief in een voorverwarmde 80 gr. oven gedurende 15 minuten.

*maak de saus warm en voeg de basilicum toe.

*maak de pasta op smaak.

*als de hertenbief goed is deze uit de oven nemen en in dunne plakken trancheren.

*dresseer de pasta in het midden van een warm bord en leg hierop de tranches hert.

*nappeer rondom de saus en garneer af met een takje basilicum.

*serveren met groenten van het seizoen.

Wortels- peultjes – courgettes- auberginnes

Snijd in kleine brunoise, blancheer kort, en zet weg tot gebruik.

Verwarm in een beetjes saus en boter, en verdeel de groenten op de borden.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Brasserie de Passie, Frans, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *