RECEPTUUR LAMSHAM OF PARMA HAM OF SERANOHAM:
- 4 gedroogde en geweekte tomaatjes
- 2 verse tomaten in blokjes gesneden
- 4 kleine augurkjes
- 1 tn verse knoflook zeer fijn gesneden
- 50 gr groene en zwarte olijven in ringentjes gesneden
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 50 gr haricots verts
- 1 tl kappertjes met steel
- zout, peper, olijfolie en aceto balsamico
- eventueel wat siroop om een zoetje aan de smaak toe te voegen
- 8 plak gerookte ham (serano of parma)
RECEPTUUR KRUIDENSALADE:
- Slasoorten (lolo rosso, frisee, rucola etc)
- Diverse verse kruiden (dragon, kervel, basilicum, oregano)
- Vinaigrette naar smaak
BEREIDINGSWIJZE :
- Snijd alle ingrediënten klein (m.u.v. de ham) en blancheer de in mondzame stukjes gesneden haricots verts in kokend water met zout en spoel direct in ijswater koud.
- Meng nu alle ingrediënten en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en aceto balsamico en zet in de koelkast.
- Snijdt de ham op de snijmachine in dunne plakken. (indien ze nog niet gesneden zijn)
- Bekleed een metalen ring met de plakken ham en vul op met de groenten vulling. Vlak voor doorgifte
BEREIDINGSWIJZE KRUIDENSALADE:
- Was de slasoorten en pluk ze fijn.
- Droog de slasoorten in de slacentrifuge.
- Pluk de kruiden en meng met de slasoorten.
- Zet alles in de koelkast.
- Maak van azijn en olie (de keuze is aan u) een eventueel een siroopje een fijne en smakelijke vinaigrette.
DOORGEVEN:
- Maak de sla met de kruiden aan met de vinaigrette en druk deze in een grote metalen ring.
- Zet de kleinere ringen met de ham op de salade.
- Verwijder beide ringen en besprenkel de resterende vinaigrette er speels omheen.