Dessert van mango en passiefruit

2013-10-22 22.57.33

Reeds voorbereid:

  • Chocolade-worteltaart
  • Crunch van yoghurt

Compote van mango en rode pepertjes

  • 2 mango’s
  • 1 kleine spaanse peper
  • geleisuiker

De mango’s schillen. Het vruchtvlees in hele fijne brunoise snijden. De pitjes uit de spaanse peper verwijderen en het vruchtvlees fijn hakken/snijden. De helft van het gewicht van de mango aan geleisuiker toevoegen. Mengen met de mango en 5 minuten laten staan. Dan op klein vuur plaatsen en aan de kook brengen. Rustig aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten pruttelen. In de koeling plaatsen en af laten koelen. Als de compote helemaal koud is op een zeefje of vergiet plaatsen en laten uitlekken. Verwerken.

Panna Cotta van mango

  • 350 gr mangocoulis
  • 150 gr volle yoghurt
  • 50 gr mangolikeur
  • 200 gr suiker
  • 5½ blad gelatine

Alle ingrediënten behalve de gelatine in de Thermomix verwarmen tot 60°C.De gelatine in de tussentijd weken in ruim koud water. Als de massa de ingestelde temperatuur heeft bereikt, de gelatine toevoegen en nog kort laten draaien. Door een zeef passeren en storten op een licht ingevette plaat met een opstaande rand. Als de plaat vervoerbaar is, in de koeling plaatsen om verder op te stijven. Dan in de gewenste vorm uitsteken.

 

Sorbet van passiefruit

  • 350 gr passievruchtencoulis
  • 350 gr suikerwater 1:1
  • 1½ bl gelatine
  • 1 theelepel Cortina ijsstabilisator

Gelatine weken in koud water. Een deel van het suikerwater verhitten tot 60°C. Hierin de geweekte gelatine en de ijsstabilisator oplossen. De koude componenten in een straaltje toevoegen en met de staafmixer glad mixen. Tot ijs draaien in de ijsmachine. In de vriezer plaatsen tot gebruik.

Siroop van gecaramelliseerde wortel

  • 50 gr suiker
  • 150 gr wortelsap
  • 25 gr suikerwater 1:1
  • 2 gr kappa

Suiker caramelliseren in een pan met een dikke bodem. Dit op heel klein vuur. Als de caramel licht bruin is, het wortelsap en het suikerwater toevoegen. Deksel op de pan plaatsen en suiker/caramel oplossen. Dan de kappa toevoegen en even doorkoken. Storten in een diepe bak en afkoelen. Als de massa koud is en opgesteven, fijn draaien in de Magimix tot er een mooi spuitbare gel ontstaat.

Werkvolgorde:

  • Mangocompote
  • Panna cotta
  • Passievruchtensorbet
  • Wortelcaramel
  • A la minute: borden opmaken

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, L’atelier Gulpen. Bookmark the permalink.