Gebakken kabeljauw op een bedje van spaghetti, peulvruchten, een kreeftensaus met rivierkreeftstaartjes

2013-09-30 21.13.10

Ingrediënten:

Verse kabeljauw (ong. 90 gram. P.p.)
Spaghetti
Peulvruchten
Koksroom
Kreeftenfond
Rouxkorrels
Knoflookwater
Peper en zout
Goede olijfolie
Tomaten
Rivierkreeftenstaartjes

Bereidingswijze:

1) Portioneer de kabeljauw +/- 90 gram p.p;
2) Bak de kabeljauw mooi bruin en leg deze op een schaaltje;
3) Reduceer de kreeftenfond en voeg de koksroom toe. Breng dit eventueel verder op smaak met kant en klare kreeftenfond en zout (eventueel binden met rouxkorrels);
4) Spaghetti afkoken in ruim water en daarna koud spoelen en goed uit laten lekken. Meng een beetje olie door de spaghetti om plakken te voorkomen;
5) Tomaat in vieren snijden en het vruchtvlees verwijderen en hier julienne van snijden;
6) Peulvruchten schoonmaken en beetgaar blancheren in kokend water, hierna afkoelen in koud water en goed uitlaten lekken op een zeef

Opmaak van het bord:

1) Leg in het midden van het bord een rolletje spaghetti;
2) Strooi rondom de spaghetti de peulvruchten;
3) Leg hier tegenaan de gebakken kabeljauw;
4) Strooi over de spaghetti wat tomaten julienne;
5) Strooi rondom de spaghetti de rivierkreeftstaartjes;
6) Schenk de saus rondom het gerecht.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *