Tartaar van tonijn, gebakken scampi en coquille

2013-09-30 20.43.31

Ingrediënten:

Verse tonijn
Scampi (1 p.p.)
Coquilles (1 p.p.)
Goede olijfolie
Peper en zout
Wasabi
Crème fraiche
Gembersiroop
Gemengde salade
Diverse verse kruiden
Vinaigrette dressing: 1 deel azijn, 3 delen olie, mosterd, peper en zout, gesnipperde ui

Bereidingswijze:

1) Snij de tonijn in fijne brunoise, en breng dit op smaak met
peper en zout en goede olijfolie;
2) Meng de wasabi met de crème fraiche en breng dit op smaak met peper en zout en een beetje gembersiroop;
3) Maak de vinaigrette dressing, voeg hier de verse kruiden aan toe en pureer dit met een staafmixer (eventueel verder op smaak brengen met peper en zout);
4) Bak de scampi en coquille apart in olie met een beetje margarine;

Opmaak van het bord

1) Leg in het midden van het bord de gemengde salade;
2) Maak in het midden van de sla een torentje van tonijntartaar;
3) Besprenkel de dressing rondom over de sla heen;
4) Maak een mooie streep met wasabi crème langs de sla;
5) Leg de scampi en coquille mooi op de tartaar en garneer dit eventueel met een soepstengel, gemarineerde tomaat en een takje dille.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *