Cappuccino van Kreeft

 

  • Kreeftenafval
  • ui, knoflook fijngesneden
  • prei, selderij
  • tijm, rozemarijn
  • kerrie poeder
  • tomatenpuree
  • olie
  • slagroom ongezoet opgeklopt
  • espelette peper
  • lenteui
  • kreeftenvlees afkomstig uit het middenstuk van de poten

In een ruime ketel het afval van kreeft goed aanzetten in olie, de groenten toevoegen met de kruiden en deze goed aanzetten. Tomatenpuree toevoegen en doorbakken. Afblussen met sherry. Aanvullen met bouillon en aan de kook brengen, zachtjes 30 minuten laten trekken. Licht binden met een roux ( 50 gr boter, 60 gr bloem). Als gebonden zachtjes doorkoken en op smaak brengen met peper en zout en een goede scheut room. Kopjes vullen met opgeklopte room en kreeftenvlees en opwarmen in de oven. De soep zeven en de kopjes vullen met de soep. Garneren met espelette peper en lenteui.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Le Trois Seaux, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *