Salade kreeft, ansjovismayonaise

Salade Kreeft (les trois seaux)

Ansjovismayonaise:

  • 2 eigeel
  • 2 dl maïsolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 8 ansjovisfilets
  • Sap van 1/2 citroen

Eigeel met mosterd, citroensap en ansjovis losroeren. Druppel gewijst de olie toevoegen en goed kloppen blijven tot een dikke homogene massa. Proeven en op smaak brengen.

Kreeft:

  • 2 Kreeften a 500-600 gr.
  • 1 ui, prei, wortel, selderij
  • 10 peperkorrels, gekneusd
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
    De groenten schoonmaken en grof snijden in stukken, deze opzetten in een ketel grote ketel met water samen met de kruiden. Aan de kook brengen. Deze 15 minuten laten trekken op laag vuur zodat deze bouillon een mooie smaak verkrijgt. Daarna zeven en hierin de kreeften koken, 7 minuten en direct afkoelen in een bak in koud water.
    Kreeften doormidden hakken en de ingewanden eruit halen. Schoonspoelen en ondersteboven laten uitlekken op papier. Poten kraken en het vlees eruit halen. Deze tot gebruik afdekken en koel plaatsen.

Salade

  • Slamix
  • Tomaat
  • Komkommer
  • lenteuiSla even wassen en goed uit laten lekken, drogen, komkommer dun snijden, tomaat pliceren ( vel eraf halen)daarna snijden, lenteui fijn snijden, wit en groen gescheiden.
    De sla mengen met de komkommer, tomaat en wit van lenteui. Deze goed mengen en op smaak brengen met peper en zout. Even laten glanzen met citroenolie.

De salade dresseren in een ronde vorm en deze afdekken met de kreeftenstaart en hierop de gekraakte poot. Ring weghalen en rondom 5 lepels ansjovismayonaise. Garneren met het groen van de lenteui.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Le Trois Seaux, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *