Ingrediënten:
- 500 gram verse Noorse zalm ontgraat en zonder vel.
- 1 ui
- Komkommer
- Crème fraiche ( of kwark)
- Verse Dille of tuinkers
- Olijf olie
Bewerking:
Snij de zalm in lange dunne lamellen en vervolgens in fijne dobbelsteentjes. Hak de ui zeer fijn ( brunoise) en marineer deze licht in wat azijn, suiker en zout. Laat deze vervolgens uitlekken in een bolzeef.
Schil de komkommer en haal de pitjes eruit met een lepel of parisienne boor. Maak van de komkommer halve maantjes met de mandoline ( schaaf).
Serveren:
Meng de zalm met de gemarineerde uien verdeel dit in 4 gelijke porties.
Leg de komkommer in een cirkel op het bord.
Zet in het midden een ring , schep de portie zalm erin en druk aan met de bolle kant van een soeplepel. Haal de ring er vanaf en hou met de lepel het tartaartje vast op het bord.
Nappeer met olijf olie en schep wat crème fraiche boven op het tartaartje.
Af garneren met de takjes verse dille en zeezout.