Zalmtartaar met krokante gamba op ciabattabrood in roomsaus

Ingrediënten:

  • Ca. 100 gr zalmfile per persoon
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Ciabatta brood (wit)
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Gamba’s
  • Filodeeg
  • Room
  • Citroen
  • Olijfolie
  • Knoflook (eventueel op de ciabatta)
  • Pezo (peper zout)

 Bereidingswijze:

  • Snij de zalm helemaal fijn tot een mooie gehaktmassa,
  • Meng de zeer fijn gesneden bieslook en peterselie door het zalmgehakt. Indien het gehakt niet smeuïg is een klein beetje olijfolie erdoor mengen. Maak het gehakt op smaak met pezo.
  • Laat het gehakt totdat je de borden gaat opmaken in de koelkast staan.
  • Snij het ciabattabrood in dunne plakken. Bijv. eerst middendoor en dan in de lengterichting zodat je plakken van ca 15 cm krijgt.
  • Neem een rooster uit de oven en leg de plakken op het rooster, zorg dat ieder plakje ingesmeerd wordt met wat olijfolie.
  • Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de plakken.
  • Laat de plakken brood ca 8 minuten in de oven op 180 graden knapperig worden.
  • Maak de gamba’s schoon en wikkel deze een voor een in filodeeg.
  • Voor het opdienen even bakken in een laagje olie.
  • Breng de room op smaak met pezo en een klein beetje citroen niet te lang roeren anders wordt hij lobbig. Eventueel een beetje kerrie toevoegen.

Serveer: maak met behulp van een ring een tartaartje midden op het bord. Giet wat room rondom het tartaartje. Leg het geroosterde ciabatta brood boven op het tartaartje en daarbovenop de gamba.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Italiaans, Vivendum Dilsen-Stokkem, Voorgerecht. Bookmark the permalink.