Coquille op 2 manieren met gemarineerde watermeloen, quinoa, crème van tonijn en ketjap-olie.

Coquille’s

Snij een coquille in dunnen plakjes, de andere coquille bakken in boter.

Watermeloen

  • Snij 1cm dikke plakken van de watermeloen en steek daar weer ronde plakken uit van ca. 60mm rond. 1 per persoon
  • Snij 2cm dikke plakken van de watermeloen en steek daar kleine rondjes uit van ca 15mm rond. 2 per persoon.

 Dressing tbv watermeloen

1 dl sesamolie, 1 dl sushi-azijn, 1 dl olijfolie, 1 scheut yuzusap

 Creme van tonijn

Tonijn uit blik zo klein mogelijk maken en mengen met mayonaise eventueel pureren en op smaak brengen. Doe deze daarna in een spuitfles.

 Ketjap-olie

1 deel ketjap, 1 deel zonnebloemolie.

Quinoa

Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de quinoa toe en kook beetgaar. Start de quinoa in een grote kom om af te koelen. Breng op smaak met sushi-azijn, sesam-olie en wasabi-pasta.

Gado gado kruiden, Pittige (sla)blaadjes voor de ganering, Geraspte Limoen.

Opmaak

Leg een grote ronde watermeloenschijf in het midden van het bord en leg daarbij aan weerszijden 2 kleine watermeloenschijfjes. Wrijf de watermeloen in met wat dressing. Bestrooi de watermeloen met wat gado-gado. Leg wat quinoa over en naast de grootste meloenschijf.

Leg vervolgens de dun gesneden coquille op de grootste meloenschijf en de gebakken coquille naast de schijf. Doe wat geraspte limoen over de ingrediënten. Maak met de tonijnspuitfles kleine en grote druppels. Dek de dun gesneden coquille af met wat pittige blaadjes.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Italiaans, Jerome, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *