Carpaccio van coquilles, met rode biet, bitterballetje van Hollandse garnalen

  • Coquilles ca 1 pp, Plakjes rode biet, 3 bitterballen per persoon

Garnalen(zoveel als je lekker vindt, wel altijd aan denken dat je de roux moet proeven en niet alleen garnalen)

  • 100 gr boter, 100gr meel,1 dlvocht(visfond)
  • Kruidenolie
  • Peper/zout
  • Verse bieten afkoken en af laten koelen

Coquilles in plakjes snijden

Bitterballen maken: evenveel bloem als boter.

Boter smelten in een pan, meel erbij doen en goed roeren tot een vaste massa dan het vocht erbij en goed roeren tot een gebonden massa dan de garnalen erbij doen en op smaak brengen met zout en peper. Af laten koelen dan kleine balletjes ervan rollen

Eerst door de bloem dan eiwit en dan panko. Dan frituren.

Opmaak: plakje rode biet, plakjes coquille 2 of drie bitterballen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Sapere Genoelselderen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *