Dicht geschroeide zalm met sechuanpeper

Ingredienten:

  • 500 gr verse zalm
  • 1 snuf suiker
  • 2 eetl sechuan peper gekneusd
  • 1 dl sesamolie
  • ½ dl soyasaus
  • 1 eetl zeezout uit de molen
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

De rugfilet van de zalm met een breedte van 3 cm in de lengterichting afsnijden. Zout en suiker bestrooien en door de
peper rollen. Een half uur in de sesamolie marineren. In een zeer hete pan de zalm aan alle kanten dichtschroeien. Op een bord leggen en rustig overgieten met soyasaus. Laten afkoelen.
Ondertussen de sesamzaadjes licht roosteren tot goudbruin en apart houden tot gebruik.
De zalm in 2 cm dikke plakken snijden en op een bord leggen. Nog eens met soya bestrooien en serveren met wasabi mayonaise en de sesamzaadjes.

Wasabi mayonaise

  • 2 eetl japanse mayonaise
  • wasabi pasta
  • citroensap

Roer alle ingrediënten naar eigen smaak door elkaar en voeg als nodig nog wat zout toe.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Le Trois Seaux, Voorgerecht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *