Spinaziesoep met friemelspek

Ingredienten:

  • Verse spinazie, 1 ui, kippenbouillon,
  • kookroom, peper en zout,
  • crème fraiche
  • gerookt spek.

Spinazie schoonmaken en ontdoen van steeltjes en nerven.

Opzetten met water en ui en aan de kook brengen. Kwartiertje laten doorkoken.

Intussen spek in smalle reepjes snijden (maat: lucifer) en knapperig bakken (pas op, niet zwart, dus wel erbij blijven en in beweging houden). Eruit nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

Soep pureren met staafmixer. Flinke scheut room en kippenbouillon (poeder of blokje) toevoegen. Even laten doorkoken. Eventueel door de zeef, als het pureren (van de ui) niet helemaal is gelukt. Licht binden met allesbinder.

Op smaak maken met pezo (evt. bouillonpoeder).

Serveren: hoopje spek in het bord, soep erover gieten, crème fraiche loskloppen en een schepje over de bolle kant van een lepel erin laten glijden.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Het nieuwe pakhuis, Voorgerecht. Bookmark the permalink.