Carpaccio van de muis Belge bleu Dry-aged

Ingredienten voor de dressing

  • 1 eetlepel huisgemaakte mayonaise
  • 1 eetlepel groene olijfolie
  • 5 druppels sherryazijn
  • 1 theelepeltje rietsuiker
  • 1 mespuntje zachte mosterd
  • 1 theelepel gembersiroop

De carpaccio

  • 300 gramMuis van rund of kalf (licht aangevroren)

De garnering

  • 60 gramparmezaanse kaas (grano podano of reggiano)
  • 10 gram gesneden bieslook
  • Sap van ¼ citroen
  • 6 mooie plukken knapperige sla
  • peper uit de molen
  • 10 gram pijnboompitjes warm geroosterd
  • 30 gram mascarpone en 20 gram tonijn in olie (blik)

Bereiding:

Vries de muis lichtjes aan zodat deze flinterdun gesneden kan worden, bij voorkeur op een snijmachine. (bij gebrek aan de machine zal de slager dit graag voor je doen)

Maak de dressing van de aangegeven ingrediënten en zet deze 20 minuten weg om “op te smaken”

Leg het gesneden vlees op een groot bord dakpansgewijs, gebruik hierbij het hele bord door de plakjes goed uit elkaar te leggen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.