gebraisseerde kalfswang met een stampotje van pastinaak

Ingredienten

5 personen, 5 kalfswangen, 0,5 l rode wijn, tomaten puree, 1 prei, 2 wortels, kleine knolselderij, 2 uien, knoflook (hele knol) en water. Kalfsfond. Verschillende verse kruiden, rozemarijn, tijm, salie.

Bereiding

Stoof de tomatenpuree om het zuurtje eraf te krijgen. Zet de groenten even aan met wat boter in een pan, tot ze beginnen te zweten. Maak de wangen goed schoon. Ontdoe de kalfswang van overtollig vet en onregelmatigheden. Verwijder de groenten uit de pan en schroei de kalfswang op hoog vuur snel dicht. Blus af met de wijn en de kalfsfond.

Doe alle ingrediënten in een braadslee of braadpan. Bereid het vlees vervolgens zo langzaam mogelijk.
In de oven op 150 graden circa 3 a 4 uur afdekken met folie.

Haal het vlees er voorzichtig uit. Pureer de groenten in het braadvocht. Zeef de saus en maak deze op smaak met zout en peper.

Serveer hier bijv. een stamppotje van pastinaak en kleingesneden spercieboontjes bij.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Het nieuwe pakhuis, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.