Hertfilet met rode kool, peertje en boerenkoolpuree


Rode kool fijnsnijden en zachtjes laten stoven met pezo. (ongeveer 40 min). Afwerken met scheutje aceto en suiker.
– Peertjes schillen en zachtjes garen in rode wijn (ongeveer 1 uur)
– Aardappelen schillen en koken, na 10 min fijngesneden boerenkool toevoegen en nog 7 a 8 laten koken. Afgieten en
pureren met melkerijboter en eventueel beetje room. kruiden met pezo en nootmuskaat.
– Hertfilet in zijn geheel aanbakkren en 8 min laten garen in voorverwarmde oven. (180°C)
– Hertfilet trancheren en op het bord schikken met garnituur.
– De braadpan blussen met cognac en fonds, pepers toevoegen en eventueel room.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Au Nom De Dieu. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *