Kwartel Torentjes rode biet, appel, balkenbrij en jus van gember

Ingrediënten: (28 personen

  • 14     st                     kwartel
  • 250   gram                olie
  • 5                               steranijs
  • 1       teen                 knoflook
  • 10                             korianderkorrels
  • 2                               laurierblad
  • Frisee, plukken

Rode biet:

  • 8       stuks               rode biet
  • 8       stuks               jona gold
  • 1       sjalot
  • 50     gram                bouillon

Kwartel uitbenen en pootjes schoonmaken. Pootjes langzaam garen in olie en specerijen, borstjes inwrijven met wat olijfolie en daarna in hete koekenpan ca 3 minuten per kant bakken. Op smaak brengen met wat zout en peper.

Snijd de balkenbrij in plakken (Ca. 5 mm.) en bak hem knapperig in een beetje boter. Op smaak brengen met wat zout en peper.

Appels en rode biet in plakken snijden en uitsteken in rondjes.

Rode biet marineren in olie, sjalotten en op smaak brengen met zout/peper.

Restant rode biet opzetten met bouillon en fijn blenderen

Uiencreme:

300   gram    uien, 45     gram    boter, 45     gram    water

Uien schoonmaken en in halve ringen snijden. Aanzetten in boter afblussen met water. Als de uien de juiste gaarheid hebben, blenderen.

Jus Gember:

  • 2  dl  jus de veau, 10 gram gember basis

Opkoken.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Inifini Valkenburg, Voorgerecht. Bookmark the permalink.