Huisgerookte zalm met gepocheerd hoeveneitje en hollandaise saus

Huisgerookte zalm met gepocheerd hoeveneitje en hollandaise saus.

Zalm: Op de huid roken.

Kruiden en roken in rookkist (ongeveer 20 min), daarna in porties snijden en nog even kort opbakken op de huid.

Hollandaise saus:

Benodigdheden:

– 1 eigeel pp
– citroen
– 1/2 eidop water pp
– zout, cayenepeper
– melkerij boter

Werkwijze:

Eigelen en water bij elkaar voegen en goed mengen met garde.
Op laag vuur in 8-vorm opkloppen tot eigeel en water volledig gebonden zijn.
Van vuur nemen en boter toevoegen. Afkruiden en citroen toevoegen.

Gepocheerd eitje:

9/10 water met 1/10 azijn tot aan het kookpunt brengen. Eitje voorzichtig in water leggen.

Bijlagen; hollandse garnalen, zeewiersalade (Wakame), zeekraal.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Au Nom De Dieu. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *