Loempia van parelhoen en salsa van tropisch fruit

Benodigdheden:

Ga voor de hoeveelheid van de vulling van de loempia uit van ca. een gevulde hand. Voor de ingrediënten zijn allerlei mogelijkheden te geven hier een indicatie.

  • Parelhoen(mag ook ander vlees- of vissoort zijn)
  • Wortel, julienne gesneden
  • Chinese paddenstoelen geweekt, julienne gesneden
  • Bamboe scheuten reepjes(in toko’s verkrijgbaar)
  • Chili pepers fijn gehakt
  • Knoflook fijn gehakt
  • Galanga(Laos) fijngehakt
  • Citroengras fijngehakt
  • Glasnoedels in warmwater weken
  • Oestersaus,
  • Vissaus( heel zout) dus niet te veel.
  • Lichte sojasaus
  • Thaise basilicum (of gewoon basilicum gemengd met wat mint)
  • Palmsuiker (poedervorm)
  • Olie om te frituren
  • Loempia vellen
  • Uien fijn gesneden
  • Maïzenameel of aardappelmeel of eiwit

Werkwijze

Verhit de olie in de wok en sauteer de parelhoen, de wortel paddenstoelen, chilipepers knoflook uien de kruiden en de bamboe scheuten.

Doe soja saus, oester saus en de vissaus er bij. Laat het op een laagvuur sudderen tot het bijna droog is.

Voeg hierna de palmsuiker en glasnoedels toe. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Laat het geheel op een vergiet uitlekken.

Maak een papje van het maïzenameel/eiwit om de loempia vellen dicht te plakken.
Salsa (zoetzuur) van:

mango, verse ananas, lychee, papaya, nangka en meloen  (deze vruchten in blokjes snijden ) citroenblaadjes, limoensap, wijnazijn, sjalot (fijngehakt), en chilipepers.

Verdeel de loempia vulling over de loempia vellen, en rol ze op (als een envelop) , frituur ze in de hete olie goud bruin.

Serveer de loempia met de salsa ernaast

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Indonesisch, Surabaya Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.