Doradefilet met spinazie en visjus met pijlstaart inktvis en een siroop van sherry

 

Ingrediënten:

  • 10 dorade filets
  • 800 gram spinazie
  • 5 dl. visjus
  • 10 stuks pijlstaartinktvis
  • 5 dl. droge sherry
  • 1 knoflook
  • 1 gesnipperd sjalot
  • olijfolie, peper, zout

Bereidingswijze

Ontgraat de doradefilet en bak deze in een pan met olijfolie krokant aan, leg deze op een geolied plateau. Was de spinazie en haal het nerf uit de spinazie.

Doe de visjus in een pan en voeg hier de schil van een citroen en wat citroengras aan toe en laat dit meetrekken.

Maak de pijlstaartinktvis schoon, snijd deze in ringen en leg deze in half water half melk klaar voor gebruik.

Kook de sherry in tot stroop.

Doe in een pan wat olijfolie en maak een knoflook schoon en prik dit aan een vork en laat deze rondom in de olie rondgaan zodat deze smaak afgeeft aan de olie. Bak hierin kort de gesnipperde sjalot aan en voeg de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout en laat het uitlekken in een zeef.

Gaar de dorade filet onder lage temperatuur in de over of onder een warmhoud lamp tot de gewenste gaarheid.

Saus verwarmen en hierin kort de pijlstaartinktvis ringen verwarmen. (niet te lang laten doorkoken !)

Opmaak

Leg de spinazie op een warm bord, leg daarop de doradefilet. De saus met de pijlstaartinktvis ringen om de filet dresseren en de sherry siroop als streep aanbrengen op het bord.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Italiaans, Sofa, Voorgerecht. Bookmark the permalink.