Ingredienten:
- Coquilles naar behoefte
- 750 g. geschilde knolselderij
200 g. geschilde bloemige aardappels
300 ml. melk
nootmuskaat
vers gemalen peper
zout - 100 gr rucola sla
- pijnboompitten even aanbakken
- wat verse basilicum
- 2 tenen knoflook
- ± 1 dl olijfolie
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Het gerecht kan als amuse opgediend worden maar ook als voorgerecht. (dan ca. 3 per persoon). Zie foto.
De selderij en de aardappels in even grote stukken snijden en in de melk gaar koken.
Het kookvocht eventueel aanvullen met melk en hierin de aardappels en de selderij pureren.
Met wat nootmuskaat, zout en peper op smaak brengen.
De ingredienten voor de pesto van rucola pureren, de pijnboompitten kunnen meer gepureerd worden of apart gehouden worden.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de coquilles mooi goudbruin. Leg de coquilles op pesto en de selderijpuree. Verdeel de pijnboompitten rondom.