Gebakken coquilles met pesto van rucola en selderijpuree

Ingredienten:

  • Coquilles naar behoefte
  • 750 g. geschilde knolselderij
    200 g. geschilde bloemige aardappels
    300 ml. melk
    nootmuskaat
    vers gemalen peper
    zout
  • 100 gr rucola sla
  • pijnboompitten even aanbakken
  • wat verse basilicum
  • 2  tenen knoflook
  • ± 1 dl olijfolie
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Het gerecht kan als amuse opgediend worden maar ook als voorgerecht. (dan ca. 3 per persoon). Zie foto.

De selderij en de aardappels in even grote stukken snijden en in de melk gaar koken.
Het kookvocht eventueel aanvullen met melk en hierin de aardappels en de selderij pureren.
Met wat nootmuskaat, zout en peper op smaak brengen.

De ingredienten voor de pesto van rucola pureren, de pijnboompitten kunnen meer gepureerd worden of apart gehouden worden.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de coquilles mooi goudbruin. Leg de coquilles op pesto en de selderijpuree. Verdeel de pijnboompitten rondom.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Frans, Italiaans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *