risotto van asperges

Ingredienten: (10 personen)

Deel 1

  • 3 asperges p.p.
  • 4  uien in 4 gesneden
  • klontje boter
  • 5 liter water
  • 10 zwarte peperkorrels

maak de asperges schoon, fruit de ui in en grote soeppan, als de ui glazig zijn doe dan het water erbij, breek de topjes van de asperges en hou deze apart, snij de houtige onderkant ook van de asperges,  doe de onderkanten,de schillen en zwarte peper in de pan, breng tot het kook punt en sudder voor 10 minuten

snij ondertussen de rest van de asperges in blokjes van 1 cm  (niet de topjes, deze heeft u op het laatst nodig)

Deel 2, Ingredienten:

  • 1 ui  gesnipperd, boter

fruit de ui in boter, doe de blokjes asperges erbij sudder zachtjes ca. 5 minuten met een deksel op de pan, zeef ondertussen de 5 liter asperges bouillon en houd de bouillon warm, na ca. 5 minuten controleer of de aspergeblokjes gaar zijn, doe anders een beetje bouillon erbij om te verkomen dat het aanbrandt, als de blokjes gaar zijn pureer deze

Deel 3: de risotto

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 glas witte wijn
  • klontje boter
  • 1 kg risotto rijst

 

  • 100 gr boter
  • 100 gr parmezaan

bak de ui in een grote soeppan glazig met de boter, doe nu de risotto erbij, roer continu door tot alle rijst warm is, giet nu de wijn erbij en roer tot het weer helemaal verdampt is, doe nu een paar lepels aspergebouillon erbij en roer continu tot deze weer opgenomen is door de rijst, herhaal dit een aantal keren en doe de aspergepuree er ook bij, na ongeveer 12 minuten mogen de aspergepunten erbij, als de rijst gaar is na ongeveer 18 minuten neem van het vuur en roer nog 1 lepel bouillon erdoor

roer nu de parmezaan en boter erdoor en breng op smaak,  serveer direct op warme borden

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Convives Voerendaal, Italiaans, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *