- 1 klein blikje maïskorrels, uitgelekt
- 4 trostomaten, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- 300 g nieuwe haringfilets, in piepkleine blokjes
- 8 korianderblaadjes om te garneren
Voor de guacamole
- 1 rijpe avocado
- 2 el crème fraîche
- 1 el koriander-blaadjes, gehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- mespunt cayennepeper, zout
Voor de remouladesaus
- 1 augurk, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 el kappertjes, grof gehakt
- 1 el peterselieblaadjes, gehakt
- 4 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en schep er de crème fraîche, koriander, knoflook, cayennepeper en zout naar smaak door. Meng de ingrediënten voor de saus.
Opmaak
Leg een (bak)ring van 8 cm ø op het midden van een bord en druk met een lepel 1/4 van de guacamole onderin de ring. Lepel op de laag guacamole 1/4 deel van de maïs, daarop 1/4 van de tomaat en eindig met 1/4 van de haring. Verwijder de ring en maak zo nog 3 torentjes. Garneer met koriander en lepel de saus eromheen.