Haring- avocado- taartje

 Ingredienten voor 4 personen

  • 1 klein blikje maïskorrels, uitgelekt
  • 4 trostomaten, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 300 g nieuwe  haringfilets, in piepkleine blokjes
  • 8 korianderblaadjes om te garneren

 Voor de guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • 2 el crème fraîche 
  • 1 el koriander-blaadjes, gehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • mespunt cayennepeper, zout

Voor de remouladesaus

  • 1 augurk, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 el kappertjes, grof gehakt 
  • 1 el peterselieblaadjes, gehakt
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche

Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en schep er de crème fraîche, koriander, knoflook, cayennepeper en zout naar smaak door. Meng de ingrediënten voor de saus.

Opmaak

Leg een (bak)ring van 8 cm ø op het midden van een bord en druk met een lepel 1/4 van de guacamole onderin de ring. Lepel op de laag guacamole 1/4 deel van de maïs, daarop 1/4 van de tomaat en eindig met 1/4 van de haring. Verwijder de ring en maak zo nog 3 torentjes. Garneer met koriander en lepel de saus eromheen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Voorgerecht. Bookmark the permalink.