Raviolis met kalfswang en champignons

 Ingredienten

Pastadeeg

  • 250 gr bloem
  • 220 gr eidooier
  • 6 gr zout
  • 12 gr olijfolie

Alle ingrediënten met de hand of met de keukenmachine met de deeghaak kneden tot een stevig, taai en glad deeg. Het deeg mag niet plakken. Indien te nat nog een beetje bloem toevoegen.

M.b.v. de pastamachine uitrollen. Verwerken tot miniraviolis.  

Vulling van kalfswang en champignons

  • 250 gr champignons
  • 250 gr gegaarde kalfswang
  • rode wijnsaus

De champignons in superfijne brunoise snijden. Aanfruiten in een klein scheutje olijfolie. Kalfswang eveneens heel fijn snijden en toevoegen aan de champignons. Scheutje rode wijnsaus toevoegen zodat er een lichte binding ontstaat. Op smaak brengen en afkoelen.

De raviolis in bouillon of gezouten water gaar koken in ca. 2-3 minuten

Opmaken bord:

Ca. 3 à 4 raviolis in een klein diep bord schikken. Enkele cantarellen en fijngesneden bieslook in het bord. Hierop de hete soep gieten.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Frans, L’atelier Gulpen, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.