Vissoep met bladerdeegdeksel a la paul Bocusse

Visbouillon

Ingrediënten: 4 pers

  • 100 gr aardappel
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflook
  • 50 ml noilly prat of anders
  • 750 ml visbouillon
  • Pezo
  • 200 gr vissoorten, o.a. Roodbaars (rauw), inktvis tentakels klein gesneden, tarbot etc.
  • 4 el kruiden, dragon, basilicum, oregano etc
  • 4 plak bladerdeeg
  • Eigeel
  1. Fruit de aardappelblokjes met de fijn gesneden sjalotjes en de fijn gesneden knoflook, voeg noilly prat en de visbouillon erbij.
  2. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten koken. pureer de soep met de staafmixer.
  3. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout
  4. Laat de soep afkoelen bijv in grote pan
  5. Snijd de kruiden alleen de blaadjes fijn. Snijd de vissoorten klein
  6. Verdeel de snijdsels over de koude soepkommen.
  7. Schep de soep in de kommen en bevochtig de randen van de kommen.
  8. Aan de buitenksnt beplakken met de plakken bladerdeeg, zorg dat er geen lucht in de kommen kan komen. Lichtjes besmeren met eigeel.

Zet de soepkommen in een voorverwarmde over op 200 graden, laat deze 10-15 minuten opwarmen.

De soep is te serveren als de bladerdeeg goudgeel gekleurd is.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in De kleine Graaf Mathijs, Tussengerecht. Bookmark the permalink.