Hazenrug met schorseneren, mouselinne van aardappel en Grandberry compote

Schorseneren

Was de schorseneren, schillen met dunschiller, in schuine staafjes snijden en blancheren in water met zout.

Room wat melk en gesneden knoflook aan de kook brengen, de geblancheerde schorseneren toevoegen, verder gaar stoven en op smaak brengen met zout en peper. Snijd peterselie en dragon fijn.

Aardappeltonnetjes

Steek met appelboor dunne cilinders en stoof deze in boter, een klein beetje water en zeezout gaar.

Eventueel frituren, rooster dan wat sesamzaadjes, meng met paneermeel en mosterd zaadjes en paneer de aardappel-cilinders hierin. (Tip: lekker voor bij de borrel, aardappelschillen frituren)

Aardappel mousseline: Rest aardappelen pureren na koken, op smaak maken met crème fraiche, room en pezo.

Granberry-compote

  • 0,5 citroen
  • 500 gr cranberry’s
  • 20 gram honing
  • tijm en rozemarijn

Rasp de gele schil van een ½ schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe 500 g cranberry’s (diepvries) met 200 g honing en het citroensap en -rasp in een steelpan. Laat 30 min. inkoken op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Hazenrug fileren door de vliezen er vanaf te halen. Boter smelten en de ruggen arroseren in geheel, met pezo, rozemarijn, knoflook tenen 15 minuten op 90 graden in de oven. Snijd de filets en de haasjes uit de rug karkassen. Voor opdienen even ………….

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in De kleine Graaf Mathijs, Hoofdgerecht, Mathijs. Bookmark the permalink.