Pompoentaartje 10p:
- Bladerdeeg
- 1 kg flespompoen
- 2 teentjes look
- 80 gr panko
- 100 gr Parmezaan
- 100 gr ricotta
- 3 st ei
- Zeezout en peper
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Prik de schil van de pompoen in met een mes, snij in de lengte richting middendoor en pof de pompoen in de warme oven totdat hij helemaal zacht is. (ca. 60 minuten) Verwijder de schil en de zaden.
Hak de knoflook fijn en voeg samen met de panko, Parmezaan, losgeklopte ricotta, losgeklopte eieren en de pompoen toe.
Bedek een bakplaat met het bladerdeeg en prik in.
Verdeel de vulling over het bladerdeeg en bak de taart in 35 minuten af op 170 graden.
Miso beurre blanc:
- 50 gr boter
- 100 gr sjalot
- 1 st venkel
- 60 gr miso
- 3 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 500 gr Noilly prat
- 500 gr bouillon
- 500 gr room
Verwarm de boter en stoof er de sjalot, venkel en kruiden in.
Blus af met de miso en de Noilly Prat en laat tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat weer inkoken. voeg de room toe en laat weer inkoken.
Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
Pompoenpit olie Bewaar de olie in een bakje en verdeel druppels.
Gemarineerde paddenstoel:
- 1 bakje bundelzwam
- 1 st sjalot
- 1 st knoflook
- 60 gr mirin(rijstwijn)
- 60 gr sake
- 60 gr suiker
Breng de sake met de mirin aan de kook.
Los de suiker op in de bouillon en laat afkoelen.
Stoof de sjalot met de knoflook aan en blus af met de bouillon.
Bak de bundelzwammetjes aan en blus af met de marinade laat 1 nacht trekken.
Dresseren:
Snij de pompoentaart in gewenste grote, geef tik van 5 minuten in de oven op 175 graden.
Serveer met de paddenstoelen en de saus. Druppel wat olie in de saus.