Stroopwafel met pompoen cheese-cake, gepocheerde peer en mousse van advocaat

Pompoen(cake):

  • 350 gr roomkaas
  • 100 gr suiker
  • 25 gr pompoensiroop
  • 50 gr eigeel
  • 2 hele eieren
  • 450 gr pompoenpuree
  • Sla de roomkaas luchtig.

Voeg de suiker en de pompoensiroop toe.

Voeg een voor een de eieren en de dooiers toe.

Spatel als laatste de puree erdoor.

Giet de massa in ingevette bakplaat en dek strak af met plastiek folie.

Stoom de cheese cake gaar in 30 minuten op 85 graden.

Laat afkoelen. Meng met klopper tot mousse.

Stroopwafel:

  • 50 gr basterdsuiker
  • 100 gr boter
  • Zout
  • 1 ei
  • 25 gr melk
  • 3 gr bakpoeder
  • 200 gr bloem   

Smelt boter, niet heet! met met de basterdsuiker, snufje zout, ei en de melk. Meng het bloem met het bakpoeder, snufje kaneel door de botermix tot een glad deeg ontstaat, maar niet te lang.

Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Vorm van het deeg balletjes van ongeveer 30 gram. En leg ze op een plaat. Vet het wafelijzer in met een beetje bakspray en bak de balletjes goudbruin. (ongeveer 2 minuten)

Peer:

  • 100 ml bourbon            
  • 100 gr suiker
  • 100 gr water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneel (stokje)
  • 6 st peren

Breng alles behalve de peren aan de kook.

Schil de peer en verwijder klokhuis.

Vacumeer de peren met de vloeistof.

Pocheer de peren 15 minuten op 65 graden.

Controleer de gaarheid tussendoor.

Laat afkoelen in ijswater.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Het Gerecht. Bookmark the permalink.