Komkommer bonbon

Ingrediënten:

  • 1 liter kk vocht (+-6kk)
  • 300 gram Alpro
  • 100 gram witte miso
  • 2 sjalotjes
  • 1 duimpje gember
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram kokos ponthier
  • 70 gram yuzusap
  • 50 gram witte soja
  • 80 gram dashi soupbase
  • 50 gram poedersuiker

Alles in thermo goed mixen daarna 20 min 70 graden dan goed door draaien 6 gelatine vellen toevoegen, dan in koeling.

Mengsel groene glazuur:

  • Gemalen witte peper, naar smaak
  • 150 g Romeinse sla, de buitenste bladeren
  • 250 g water
  • 0,2 g Xantana
  • 17 g Vegetal 

Glazuur:

  • Kook tot de salade uit elkaar valt, giet af en koel af op ijs.
  • Mix alle ingrediënten tot een gladde massa.
  • Kook in een steelpan om de Vegetal te activeren. Laat dan afkoelen tot 80° C en dompel met behulp van een tandenstoker de halve bollen een paar seconden onder.

Zout, naar smaak

Vervolg:van het kant en klare verstijfde mengsel bolletjes maken. Als deze voldoende “ hard” zijn vanuit de koeling , dan deze door groene glazuur halen luchtig in een beweging. Het is van belang, dat er geen druppels blijven hangen. Dan ontstaat een egaal bolletje.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, ByTaste. Bookmark the permalink.