Ceviche Dutch yellowtail met knolcompot en knol granite

Yellowtail fileren en schoonmaken (kieuwen en ogen er uit halen), pekelen ca 2 uur

Pekel: maken van zout en geste van limoenen (3) en citroen (1) goed mengen

Daarna vis schoonmaken en even met de brander rondom branden vervolgens porties per persoon snijden en deze weer in plakjes op de knolcompote leggen

Ceviche marinade

  • 600 ml mirin
  • 600 ml sushi azijn
  • 400 ml gembersiroop
  • 3 gr aleppo Chili flakes
  • 10 peper korrels
  • 3 gram lavendel
  • 4 stuks laurier
  • Zest en sap van 3 limoenen
  • Zest en sap van 3 citroenen
  • 150 ml citroensap flesje
  • 150 ml Limoensap flesje
  • 12. 1 bos koriander

Dit alles aan de kook brengen daarna uurtjes laten trekken dan zevenen in flacons afvullen

Knol granite

  • 1 liter knol vocht
  • 1 dl mirin
  • 0,5 dl witte sojasaus
  • 0,5 dl limoensap
  • 1 dl agave siroop
  • 1 dl sushiazijn

Knol compote

  • 0,5 kilo Knol brunoise
  • 1 sjalot
  • 5 st Laurier

Afblussen met massa 2

  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl appelazijn
  • 1 dl room
  • Beetje boter

Alles aanzetten

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in ByTaste, Voorgerecht. Bookmark the permalink.