Dimsum met eendenbout en oosterse preibouillon

Dimsum

  • 1kg eendenbout
  • Ganzenvet
  • Hoisinsaus
  • 1 pakje gyoza vellen

Zet de oven aan op 120graden.

Bak de eendenbouten aan en doe ze naast elkaar in een ovenbak en giet het ganzenvet erbij tot ze onderstaan.

Doe de bak in de oven voor 2,5/3uur tot de bouten helemaal gaar zijn en van het bot afvallen.

Pluk de het vlees eraf en maak aan met de Hoisinsaus.

Leg de vellen naast elkaar op de werkbank en doe wat water op de randen met een kwastje.

Doe een hoopje van de vulling in het midden en vouw het dicht tot een mooie Dimsum.

  • 2kg prei
  • 1/2kg Winterpeen
  • 1/2kg Knolselderij
  • Tsuyu
  • Sojasaus
  • Ponzu
  • Zout

Doe de prei in een bakpan en bak goed aan. Doe vervolgens de wortel in stukken erbij en de knolselderij.

Zet het geheel onder met water en breng aan de kook maar niet te hard. Laat het rustig in koken en maar niet te hard voor ongeveer 2 a 3uur. Passeer de bouillon nu en maak op smaak met de overige ingrediënten.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Holsterhof. Bookmark the permalink.