Rode biet meringue met gerookte forel en Katsu curry crème

Rode biet meringue

  • 200gr rode bietensap
  • 20gr eiwitpoeder
  • 1gr xantana
  • 60gr suiker

Sap de rode bieten door een sapcentrifuge en breng aan de kook (let op kookt snel over!)

Passeer het sap door een passeerdoek en laat het helemaal afkoelen.

Wanneer dit goed koud is doe je dit in een maatbeker en doe je alles erbij behalve de suiker. Zet de staafmixer erin tot dat alles is opgelost.

Zet de kleine oven aan op 90graden.

Giet het mengsel in de kom van de planeetmenger(kitchenaid) en zet aan met de garde. Wanneer de merengue stijf begint te worden doe je in 2 delen de suiker erbij.

Laat nog even 15sec doorkloppen en zet uit. Zorg dat het de juiste dikte heeft.

Doe de massa in een spuitzak met een gemiddeld spuitmondje en spuit mooie dotten op een siliconen ovenmatje van ongeveer 2,5cm doorsnee.

Plaats de plateau’s in de oven voor minimaal 2uur en laat drogen.

  • 3 forel filets

Maak de forel schoon: ontgraat de forel met een ontgraat pincet en snij een beetje bij.

Snij mooie stukjes ervan die op de merengue passen.

Katsu curry Creme

  • 200gr Katsu curry
  • 2gr kappa

Doe de curry en de kappa in een pannetje roer goed door met een garde en breng aan de kook.

Giet het mengsel in een kom en laat hard worden door het helemaal af te laten koelen.

Wanneer de massa koud is doe je het in de Magimix en draai je het tot een gladde massa.

Doe de massa in een kleine spuitzak.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Holsterhof. Bookmark the permalink.