Piepkuiken ballotine, aardappelkroketjes, eekhoorntjesbrood schuim

Piepkuiken

  • 7 piepkuikens
  • Gerookt spek
  • Kleurzout
  • Farce

Been de piepkuikens uit (vraag Kaj om te helpen)

Bedek een werkbank met dubbel plastickleeffolie en snij per ballotine 3 plakken spek af.

Leg de eerste filet erop en spuit wat farce op het vlees. Bestrooi het geheel met kleurzout en leg de andere filet in de andere richting erop.

Rol de ballotine nu op (Kaj laat zien hoe).

Gaar op 61graden voor 75min

Spitskool rolletjes

  • Spitskool
  • Zout
  • Huishoudfolie

Zet een pan met water op de kookplaat en breng aan de kook met wat zout.

Haal voorzichtig ongeveer 4 grote bladeren van de spitskool af zonder dat ze scheuren.

Blancheer voor ongeveer 5min in het water.

Snij de kern zo dun mogelijk in sliertjes en bak aan in een pan. Breng op smaak met peper en zout. Zet een vergiet klaar met een kom en gooi de gebakken spitskool hierin af. Laat afkoelen in de koelkast.

Snij de geblancheerde bladeren doormidden en snij de kern eruit.

Leg ze vervolgens op de huishoudfolie en vul ze met de gebakken spitskool en rol in. (Vraag Kaj eventueel)

Leg ze voor minimaal een uur in de vriezer voordat je ze goed kan snijden.

Schuif ze vervolgens voor 4min in de hete lucht oven op 180graden (wanneer het hoofdgerecht opgediend gaat worden).

Aardappelkroketjes

  • 600gr schone aardappel
  • 40gr eigeel
  • 50gr gesmolten boter
  • 30gr bloem
  • 1ei
  • Pankokruim
  • Zout

Kook de aardappels geschild in 25min gaar, giet ze af en laat ze even uitstomen.

Wrijf de aardappels door de passeviet tot een puree, doe de gesmolten boter en de eidooiers erdoor spatelen.

Breng op smaak met zout en spuit de puree met behulp van een spuitzak op een ovenplaat tot lange banen en vries in.

Wanneer deze bevroren zijn snij je de gewenste lengte en paneer je ze door de bloem, ei en pancokruim.

Frituur ze 2 a 3min op 170graden.

Eekhoorntjesbrood schuim

  • 150gr bevroren eekhoorntjesbrood
  • 300gr slagroom
  • 10gr runderbouillon
  • 1gr xantana

Doe alles in de thermomix stand 4, 20min, 100graden

Daarna 1min, stand 10

Doe de massa in een kiddefles en draai 2 patronen erop en zet warm op 60graden.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Holsterhof, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.