80% chocolade Moelleux met vanillesaus, bramen en verveinne siroop

Chocolade moelleux

  • 5 st hele eieren
  • 5 st eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 250 gr boter
  • 350 gr pure chocolade

Klop de eieren en eidooier met de suiker wit

Smelt in de tussen tijd de chocolade met de boter

Meng dan de chocomassa met de ei massa

Zeef dan de bloem door de massa ( voorzichtig spatelen)

Spray de bakjes in met pancoating en vul de bakjes ¾ af

Koud zetten in de koeling

Afbakken in een voorverwarmde oven op 185 gr +/- 6 a 7 min

Vanillesaus

  • ¾ liter room
  • ¼ ltr melk
  • 250 gr suiker
  • 250 gr eidooier
  • 1 a 2 st vanillestokje

Verwarm de melk, room, suiker en het opengemaakte vanille stokje.

Laat dit +/- 5 min trekken

Doe een beetje mengsel bij de eidooier, even doorroeren en dan terug in de pan doen en voorzichtig spatelen op klein vuur tot de massa 82 gr is.

Dan van het vuur af door een zeef doen.

Verveinnesiroop

  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel glucose siroop
  • 2 dl water

Bos verveinne

Kook de suiker met de glucosesiroop en water tot 110 gr

Rits in de tussen tijd de verveinneblaadjes en doe ze in een blender.

Giet dan de op temperatuur zijnde siroop hier bovenop en blender +/- 1 min.

Dan meteen zeven door een fijne zeef.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Restaurant Gaar. Bookmark the permalink.