Hertencarpaccio

Ingrediënten :

  • 14 x 70 gr Herten carpaccio
  • 14 x Raviolies gevuld met Eekhoorntjesbrood
  • 1 fles olijfolie
  • 500 gr rode uien
  • 5dl Azijn
  • 200 gr suiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2dl witte Balsamico
  • 200 gr Girolles
  • 7 cherry tomaatjes (14 halve)
  • 250 gr Rucola
  • 1 eetlepel scherpe mosterd

Bereiding

Dressing: in een liter maat doen we, 2dl olijfolie, 1 dl balsamico azijn, 1 eetlepel mosterd, zout en peper, suiker (voor smaak) en blenderen met een staafmixer.

Rode uien zoet zuur: in een pan doen we 5dl azijn met de suiker, laurierbladeren, kruidnagels en wat zout op het vuur zetten. Als het kookt voegen we de rode uien eraan toe, als het bijtgaar is zetten we hem koud op de werkbank.

Girolles: Goed wassen en droogdeppen met papier

Blancheren van de Ravioli: Een ruime pan op zetten met warm water met erin wat zout (je moet het wel proeven dat er zout in zit) Als het water kookt voegen we de ravioli erin en laten deze voor 5 minuten koken, daarna afgieten in een vergiet en koud spoelen. De ravioli op een doek droogdeppen.

Citroen snijden in partjes

Girolles: mooi goudbruin en droogbakken in een koekenpan met wat olijfolie daarna op een ovenschaaltje doen met papier

Ravioli: ligt aanbakken met olijfolie en op een ovenlaat zetten.

Ravioli en girolles bij doorgifte nog even een tikje geven (1 minuut) in de oven dat ze tiede(lauwwarm) zijn

Opmaak:

-Zetten 14 carpaccio borden uit deze licht besprenkelen met olijfolie en hierop leggen we de carpaccio. Brengen deze op smaak met zout en peper

-Rucola aan maken met wat dressing en verdelen over de borden

-Rode uien, pecannoten en wat Parmezaanse kaas leuk verdelen over de borden.

-de lauwwarme girolles verdelen over de borden en 1 ravioli in het midden van het bord met ½ Cherrytomaat, partje citroen en 1 blaadje basilicum.

Benodigheden:

Pepermolen, 1 meng kom, pan voor de uien, pan voor de ravioli, Koekenpan voor de ravioli/girolles, vergiet, stafmixer, maatbeker, 1 groen plank, kleine koksmes, 2 kleine ovenplaatjes, 2 grote ovenplaatjes, 14 Carpaccio borden 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.