Zuurkool velouté

Ingrediënten:

  • 500gr Zuurkool                        
  • 150 gr Boter
  • 2ltr Groentebouillon
  • 1ltr Kookroom
  • 200gr Uien
  • 140gr Appelmoes of zelf appels bakken
  • 2dl Witte Port
  • 40 ml Gembersiroop
  • 100gr Mosterd
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 300 gr Shii-taken
  • 250 gr Schorseneren
  • 250 gr Zoete aardappels
  • 500ml Melk

Bereiding:

Was de schorseneren en schil deze en doe deze in een kom met melk (voor verkleuren tegen te gaan) en snij deze in kleine blokjes (brunoise) en blancheer deze in de steamer 45 sec. en rustig laten afkoelen

Zoete aardappels schillen en in kleine blokjes snijden en steamen voor 45 sec. en rustig laten afkoelen

Shii-Taken snijden in reepjes en goudbruin bakken in olijfolie en laten afkoelen.

Bieslook fijnsnijden voor in de soep als garnituur

Soeppan op zetten met de boter, deze laten uitbruisen daarbij voegen we de uien eraan toe deze laten we glazig worden. Zuurkool erbij en goed doorroeren als de vocht goed is verdampt blussen we deze af met de bouillon, room, port en mosterd en laten deze lekker doorkoken. Na een half uur lekker pruttelen voegen we de appelmoes en gembersiroop toe. Als de zuurkool goed zacht is gaan we deze met een staafmixer goed gladmixen en op smaak brengen met zout en peper. 

Opmaak:

Soep borden uitzetten onder de lampen.

Garnituren op de borden, brunoise van schorseneren en zoete aardappels met de shii-taken.

Als alles lekker op temperatuur is scheppen we de soep uit met daarboven op wat bieslook.

Benodigdheden: Soeppan, koksmes,2 bakjes, 2steamer bakjes, staafmixer, 14 cappuccino koppen, soeplepel, 2 pollepels

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Auberge de Rousch Heerlen. Bookmark the permalink.