
Chocolade moelleux
- 5 st hele eieren
- 5 st eidooiers
- 125 gram suiker
- 75 gram bloem
- 250 gr boter
- 350 gr pure chocolade
Klop de eieren en eidooier met de suiker wit
Smelt in de tussen tijd de chocolade met de boter
Meng dan de chocomassa met de ei massa
Zeef dan de bloem door de massa ( voorzichtig spatelen)
Spray de bakjes in met pancoating en vul de bakjes ¾ af
Koud zetten in de koeling
Afbakken in een voorverwarmde oven op 185 gr +/- 6 a 7 min
Vanillesaus
- ¾ liter room
- ¼ ltr melk
- 250 gr suiker
- 250 gr eidooier
- 1 a 2 st vanillestokje
Verwarm de melk, room, suiker en het opengemaakte vanille stokje.
Laat dit +/- 5 min trekken
Doe een beetje mengsel bij de eidooier, even doorroeren en dan terug in de pan doen en voorzichtig spatelen op klein vuur tot de massa 82 gr is.
Dan van het vuur af door een zeef doen.
Verveinnesiroop
- 150 gr suiker
- 1 eetlepel glucose siroop
- 2 dl water
Bos verveinne
Kook de suiker met de glucosesiroop en water tot 110 gr
Rits in de tussen tijd de verveinneblaadjes en doe ze in een blender.
Giet dan de op temperatuur zijnde siroop hier bovenop en blender +/- 1 min.
Dan meteen zeven door een fijne zeef.