Moules Sauter op de barbeque

Maak de mosselen goed schoon en spoel ze goed onder stromend water. Snij voor ca. 1 kilo mosselen 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 Tl Rozemarijn, 1 Tl Thijm, 1 dl witte wijn , 50 gram roomboter en 2 draaien peper.

Bereidingswijze: pak een bakpan en zet deze op hoog vuur. Doe na ca. 30 sec. een paar druppels olijfolie in de pan. Nu naar de barbeque, zorg dat deze op ca 150 – 170 graden wordt opgestookt. Zet de pan in de barbeque en warm deze op, doe de uitgelekte mosseltjes in de hete pan en voeg meteen de rest van de ingredienten toe en blus af met de wijn, ca 4 minuten stoven tot dat ze open gaan, voeg boter toe en peper, schudt met de pan (gaceren) en serveer direct.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Mathijs, Sjalotte. Bookmark the permalink.