Focacia brood

Ingredienten:

500 gr bloem, 7 gram gist, 325 ml kraanwater (lauw) samen met snuf zout, ca 2 lepels olijfolie.

Neem een werkvlak, Giet t water op de bloem met de rest van de ingredienten, eerst lepel gebruiken om te mengen. Daarna met de hand (goed mengen en trekken) minimaal 10 minuten (trekken vd gluten/vorming gassen).

De kom over de bol deel leggen (vocht) +/- 40 minuten laten rusten.

Uitrollen en de focaccia vormgeven in een bak.

Garnituren bv. cherrytomaatjes/thijm, rozemarijn, basilicum, mozzerella (vloeibaar) op het brood leggen en met de vingers kuiltjes inmaken, olijfolie en fleur de sel erop, natte doek eroverheen leggen en ca 45 minuten laten rijzen.

Ca. 25 minuten Afbakken op 200 graden.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Mathijs, Sjalotte. Bookmark the permalink.