Gebakken zomerhert met risotto van morilles en truffeljus

Zacht gegaard hert

Bak het hert kort in een hete pan aan.

Smelt wat boter met een teentje knoflook, ui salie, tijm en rozemarijn. Giet deze over het vlees.

Stop het vlees ca. 15 minuten op 90 graden in de oven of gaar het vlees op de barbeque, zie hieronder.

Via de barbeque wordt het vlees op ca 150 graden gegaard. Het vlees is gaan als het niet meer terugveerd. Een goede indicatie is wijsvinger-duim waarbij de muis van de hand wordt ingedrukt hetzelfde aanvoelt als het vles asl je dat indrukt. ca 20 minuten.

Risotto van Morille en truffel:

Stoof een gesnipperde sjalot aan in wat olijfolei, voeg hier de rijst toe en stoof deze aan tot hij doorzichtig wordt.

Blus de rijst af met gevogelte bouillon, roer de rijst voorzichtig door.

Voeg om de 5- 8 minuten bouillon bij (afhankelijk van hoeveelheid vocht wat nog in de pan is)

Tussen 15 – 20 minuten is de rijst klaar, proef deze af, als deze gaar is, voeg er dan parmazaan en boter toe, meng deze erdoor.

Voeg de gebakken mrillles en truffel er aan toe en meng ze door de bereiding, proef deze voor het serveren af, eventueel nog boillon erbij, Als hij op smaak is mag hij geserveerd worden.

Opdienen:

Snij van het gegaarde hert de buitenkant af, deze stukjes kunnen gebruikt worden voor fond etc. Daarna het hertevlees in dunne schijfjes snijden. Zie opmaak.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Mathijs, Sjalotte. Bookmark the permalink.